Alles voor de baby
HOME » ZORG » Potje, baby toilet of toilettrainer

Potje, baby toilet of toilettrainer

Simpel maar toch zo belangrijk, het baby potje. Waar moet anders de baby, die al wel of niet zindelijk is, zijn plas kwijt? Om over grotere boodschappen maar te zwijgen.

Potjes heb je in alle soorten. Heel simpele plastic plas potjes zonder poespas, maar ook wc stoeltjes en baby toiletten met tal van voorzieningen.

Baby toilet

Het meest luxe potje is het baby toilet of kinder toilet. Op dit potje voor peuters kunnen de kleintjes comfortabel zitten. Sommige van deze peuter wc's lijken sterk op een grote mensen wc (al kunnen ze dan wel weer roze van kleur zijn of voorzien van vrolijke stickers). Maar een baby toilet kan een vorm hebben die ergonomisch optimaal op de peuter is aangepast. Met een hoge leuning en verdiepte zitting zodat de baby of peuter er stevig op kan zitten.

Evenals het potje is het baby toilet een geweldig hulpmiddel om de baby zindelijk te maken. Een goed baby toilet beschikt over een uitneembaar potje met spatrand dat makkelijk te verwijderen, te legen en te reinigen is. Een rubberrand aan de onderkant zorgt er voor dat het baby toilet niet kan verschuiven, met al het gespatter van dien.

Muzikaal potje

Een populair plaspotje is het muzikale potje. Zodra het kindje een plas doet zorgt een ingebouwde chip in het potje ervoor dat er een muziekje gaat spelen. Kijk voor dit potje ook in het eerdergenoemde overzicht.

Toilettrainer

Een alternatief voor het potje is de toilettrainer. Een opzetbril / toiletverkleiner met een opstapje, zodat de kleine helemaal zelfstandig naar het toilet kan. Dat opstapje kan een simpel krukje zijn, maar ook een stevige trapconstructie. In het overzicht kun je diverse van deze toilettrainers vinden, waaronder de 3 in 1 toilettrainer die je ook als potje gebruiken kan. Handig als er geen toilet in de buurt is.

Kijk in het bovengenoemde overzicht voor mooie potjes, baby toiletten en toilettrainers.