Alles voor de baby
HOME » REIZEN » Autostoeltje

Autostoeltje

Een goed autostoeltje is belangrijk om de baby comfortabel en veilig in de auto te vervoeren. Gelukkig is er een heel ruime keuze aan autostoeltjes, die online vaak goedkoop te
koop zijn.

Hier hebben we enkele overzichten van voordelige maar uitstekende autostoeltjes. Deze hebben we per gewicht ingedeeld. Het gewicht dat een autostoeltje kan dragen is erg belangrijk, want dit bepaalt hoe lang je het autostoeltje kan blijven gebruiken.

Overzicht van goede autostoeltjes

 

Een veilig autostoeltje

De autostoeltjes in het overzicht hierboven zijn allemaal veilig. Autostoeltjes worden gekeurd om te zien of ze wel veilig zijn. Een goedgekeurde autostoel voor kinderen draagt het keuringslabel ECE R44/03 of R44/0.

Een goedgekeurd kinderzitje (of een goedgekeurde stoelverhoger) is verplicht voor kinderen tot een lengte van 1,35 meter.

Een comfortabel autostoeltje

Hou er rekening mee dat een autostoeltje niet alleen veilig moet zijn, maar dat de baby er ook comfortabel in moet kunnen zitten tijdens lange autoritten. Autostoeltjes van Römer hebben een ruime kuipzit die voor babies en kleine kinderen erg plezierig is.

De beste autostoeltjes

Römer is een heel goed merk voor een autostoeltje en Römer autostoeltjes zijn bovendien niet duur. Andere merken voor een autostoeltje zijn  Chicco, Cybex, Concord, Hauck, MacLaren, Osann, Graco, Maxi Cosi, Bugaboo, Recaro, Mutsy, Storchenmühle en 2N-Joy.

Gebruik van een kinderzitje

Heel kleine kinderen zoals babies worden vaak op de bijrijdersstoel geplaatst in hun kinderzitje. Dit mag met het hoofd tegen de rijrichting in. Let er wel op dat je de baby alleen zo vervoert als de airbag is uitgeschakeld. Dit geldt ook voor de side-airbag (dat wordt nog al eens vergeten). De baby op de voorstoel vervoeren met de airbag nog aan is levensgevaarlijk voor het kindje, en bovendien strafbaar.