Alles voor de baby

Kruiken en kruikzakken

Als het in de winter koud is kun je de baby in zijn bedje verwarmen met behulp van een kruik. Hier wat tips en informatie over deze kruiken.

Een kruik is gemaakt van metaal, maar daaromheen gaat een kruikenzak om te voorkomen dat de baby zich aan de hete kruik brandt. Deze kruikenzak is gemaakt van een zacht natuurlijk materiaal als katoen, wol, badstof, molton of flanel.

Tips gebruik van een kruik

In de kruik gaat heet water, dus enige controle in verband met de veiligheid is wel op zijn plaats. De kruiken hebben een rubberen ring bij de draaidop die de kruik goed afsluit. Deze ring mag niet uitgedroogt zijn (hard) en mag geen scheurtjes hebben. Is dat het geval, gebruik de kruik dan niet.

Vul de kruik boven de gootsteen met kokend water tot hij gaat overlopen. Wacht tot de luchtbellen verdwenen zijn en draai dan de dop er op. Dit is de veiligste manier om de kruik te gebruiken omdat kokend water de dop van de heetwaterkruik vacuum trekt. Hierdoor is er minder kans op lekken.

Draai de dop op de kruik met behulp van een doek. Zo kun je de warmwater kruik dichtdraaien terwijl hij heet is zonder dat de handen verbrand worden.

Als u de kruik over een droog oppervlak rolt en deze hierboven (met de sluiting naar beneden) heen en weer schudt kunt u controleren of hij niet lekt. Dit is heel belangrijk in verband met de veiligheid van de baby.

De kruik gaat met de dop naar beneden in de kruikenzak.

Leg de kruik altijd tussen dekentjes in de wieg of babybedje, en niet er bovenop of direct op het laken.

Door een plooi te trekken in het onderste deken kan de hete kruik niet naar de baby toe rollen. Leg de kruik ook altijd met de dop bij de baby vandaan.

En gebruik een goede veilige kruik. Kijk hier voor goede kruiken en mooie kruikzakken.

Maak jouw eigen website met JouwWeb