Alles voor de baby
HOME » ZORG » Katoenen luiers

Katoenen luiers

Bij de meeste baby's wordt gebruik gemaakt van wegwerp-luiers als Pampers, Huggies en dergelijke. Toch kun je afvragen of wegwerp-luiers de beste keuze zijn, zowel voor het milieu als voor de portemonee.

Om met dat laatste te beginnen. Kijk eens wat zo'n pak luiers kost. Reken dat om per luier en zie hoeveel u dit per maand of langer kost. En schrik vervolgens, want wegwerp-luiers zijn schrikbarend duur.

 

En dan is er nog het mileu. Wegwerpluiers leveren heel veel afval op. En ze zijn bovendien deels van slecht afbreekbaar plastic gemaakt.

Katoenen luiers zijn herbruikbare luiers die veel van die nadelen wegnemen. Natuurlijk belasten ze het milieu ook enigzins, ze moeten immers gewassen worden, maar herbruikbare luiers zijn wel een stuk mileuvriendelijker dan luiers voor eenmalig gebruik.

Herbruikbare luiers zijn heel vaak en dus heel lang te gebruiken. Bovendien hoeven ze helemaal niet zo heet gewassen te worden. 40 graden is genoeg, tenzij er sprake is van darminfecties bij de baby of als er hardnekkige vlekken in de luier zitten. Dan is 60 graden aan te raden.