Alles voor de baby
HOME » SPEELGOED » Speelkleed

Speelkleed en activity center

Leuk speelgoed voor de baby is de speelmat, ook wel activity center genoemd. Een speelmat is een kleine speelwereld voor de baby. Een wereld vol met interessante dingen om mee te spelen, om te onderzoeken, om te voelen en om naar te kijken.

De wereld van een baby is immers maar heel klein. Niet groter dan zo'n speelkleed. Verder kan de baby immers nog niet kijken en ook niet zelfstandig komen. En met een speelkleed vul je die wereld vol met leuke uitdagingen.

Een speelkleed / activity center is ook heel leerzaam voor de baby en goed voor de ontwikkeling van het kindje. De baby leert spelenderwijs een heleboel dingen, en het is goed voor de ontwikkeling van het begrip en de motoriek.

Kijk maar eens bij de aanbiedingen van goede speelkleden en activity centers voor de mogelijkheden.

Een speelkleed is gemaakt van zachte stoffen zodat de baby er lekker zacht en warm op kan liggen. Je kunt speelkleden op de grond leggen of in een box. In het kleed bevinden zich veel mogelijkheden om te spelen. Vaak zijn dit heel eenvoudige relief vormen en frutsels, maar voor de baby zijn deze heel uitdagend.

Vaak gaat het speelgoed ook de lucht in, vaak via een speelbeugel of speelbeugels waaraan allemaal speelgoed hangt. Zo'n speelkleed wordt vaak een activity center genoemd. Al het speelgoed aan de beugel is binnen bereik van de baby. Zowel wat betreft het zien als het voelen. Spiegeltjes, knuffels, muziekdoosjes, lampjes en meer leuk babyspeelgoed. Kleuren, geluiden en vormen zijn belangrijke factoren bij dit speelgoed. Ze prikkelen de interesse van de baby.

Er zijn veel speelkleden en activity centers te koop, onder andere van Fisher Price. Bij de eerder genoemde aanbiedingen vind je een selectie speelkleden en activity centers die zijn geselecteerd door professionele babywinkels.