Alles voor de baby
HOME » SLAPEN » Babyfoon

Tips babyfoon kopen

Er zijn maar weinig ouders die zonder babyfoon rustig een avond buiten gehoorsafstand van hun baby willen zijn. Vooral als de baby ziek is is een babyfoon een ideaal hulpmiddel om de kleine in de gaten te houden.

Dat kan via een microfoon, maar tegenwoordig zijn babyfoons met een camera ook heel betaalbaar. We kijken hier naar de mogelijkheden van telefoons en geven tips waar rekening mee te houden als u de beste babyfoon wilt kopen.

Interesse in een babyfoon? Hier vind u aanbiedingen van babyfoons van diverse goede betrouwbare winkels.

Bereik van een babyfoon

Het bereik is een belangrijk aspect van een babyfoon. Kijk bij de specificaties wat het bereik van de babyfoon is. Dat kan enkele tientallen meters zijn, genoeg voor gebruik binnenshuis, maar ook enkele honderden meters zodat je ook bereik hebt bij buren verderop in de straat. Hou er wel rekening mee dat muren en plafonds het bereik aanmerkelijk beperken.

Babyfoon camera

Een babyfoon met camera is helemaal niet zo bijzonder en kostbaar meer als vroeger. Voor 150 euro heb je al een goede babyfoon-set van Naeev waarbij de unit voor op de babykamer is voorzien van een camera en de unit van de ouders met een duidelijk kleurendisplay. Door de camera op de wieg of op het bedje te richten hoor je niet alleen wat er aan de hand is, maar zie je het ook.

Babyfoon met nachtzicht

Een nachtzichtfunctie is bij zo'n babyfoon met camera natuurlijk erg handig omdat het licht dan niet hoeft aan te blijven. Het beeld is natuurlijk niet zo duidelijk als bij daglicht, maar je ziet alles in een groene of blauw waas.

Analoge en digitale babyfoons

Er zijn analoge babyfoons en digitale babyfoons. Digitale transmissie (DECT) heeft als voordelen dat een digitale babyfoon zelf een storingsvrije connectie tot stand kan brengen en dat het de verbinding kan coderen.

Een babyfoon met een analoge transmissie gebruikt radiofrequenties. Dit kan via FM (bekend van de radio) of via PMR (Private Mobile Radio). PMR doet denken aan het gebruik van een portofoon. Het voordeel van een analoge babyfoon is dat het geen enkele vorm van straling afgeeft.

Kanalen en storing

Bij een goede analoge babyfoon kun je kiezen tussen meerdere kanalen. Dit is belangrijk omdat sommige kanalen misschien storing geven. Dit kan omdat de babyfoon van de buren mogelijk hetzelfde kanaal gebruikt of omdat er iets anders op dat kanaal uitzendt. Je kunt dan overschakelen op een ander kanaal. Bij een digitale babyfoon is dit alles niet nodig.

Optische weergave

Bij optische weergave bij een babyfoon wordt het geluid via ledlampjes weergegeven. De babyfoon bevat een reeks ledlampjes die gaan branden als er een geluid klinkt. Hoe harder het geluid, hoe meer ledlampjes er gaan branden. Dit is vooral handig als de babyfoon in een rumoerige ruimte staat maaur je kunt het geluid van de babyfoon ook uitschakelen en alleen luisteren als er lampjes gaan branden.

Babyfoon met bewegingssensor

Een babyfoon met bewegingssensor geeft extra veiligheid. Een sensor onder het matras meet of er adem gehaald wordt. Stopt de ademhaling, dan gaat er een alarm af.

Terugspreekfunctie

Sommige babyfoons hebben ook een microfoon aan de ontvangerskant en een luidspreker aan de kant van het kindje. Bij deze babyfoons kun je dus wat tegen het kindje zeggen. Een babyfoon met terugspreekfunctie is vooral handig bij iets oudere kinderen, maar je kunt er vast rekening mee houden als je een babyfoon voor de babykamer koopt.

Out of range melding

Een babyfoon met de out of range optie geeft een waarschuwing als de verbinding niet sterk genoeg is. Dit is natuurlijk erg belangrijk omdat je anders niet weet of je niets hoort omdat de verbinding weg is, of omdat de baby gewoon stil is.

Kijk voor de beste babyfoons voor weinig geld bij aanbiedingen van babyfoons.