Alles voor de baby
HOME » REIZEN » Rugdrager

Rugdrager

De buikdrager is erg populair als babydrager, maar er komt (veel te snel) een moment dat de baby simpelweg te zwaar wordt om voor je lichaam te dragen. De rugdrager is dan de oplossing. Met een rugdrager kun je nu eenmaal veel meer gewicht dragen, zonder moeite.

Met een rugdrager kun je moeiteloos 18 kilo meedragen. Niet alleen baby's maar ook peuters kun je zo met je meenemen. Een goede rugdrager kan dit gewicht dragen.


Een goede stevige rugdrager is voorzien van een frame van stalen buizen en een hoge rugleuning. De babydrager is als het ware een stevige stoel waarin je de baby meeneemt. Het frame van een goede rugdrager mag dan solide zijn, het kan ook klein worden opgevouwen en zo makkelijk worden meegenomen.

Sommige rugdragers beschikken over een verstelbare hoofdsteun en voetensteunen. Een ergonomisch perfecte rugdrager als de Valide Farfalla heeft zelfs een in hoogte verstelbare torso-steun waarmee de rugdrager helemaal op de maat van het kindje kan worden ingesteld.

Een gordelsysteem zorgt er voor dat de baby veilig in de rugdrager blijft zitten.

Hauck en Vaude maken erg goede rugdragers. Kijk bij de eerder genoemde aanbiedingen voor rugdragers tegen een goedkope prijs.