Alles voor de baby
HOME » MEUBELS » Wipstoeltje

Wipstoeltjes

Een wipstoeltje is een kinderstoel voor de baby. Om in een normale kinderstoel plaats te nemen moet een kindje kunnen zitten. Bij een wipstoel is dat niet nodig. Wipstoeltjes zijn daarom al geschikt voor de allerjongste baby's.


Hieronder wat tips voor als je een wipstoeltje wilt kopen.

De breedte van een wipstoeltje

De baby zit dan ook niet echt in een wipstoeltje, maar ligt er meer in. Het frame van het wipstoeltje is breder dan het babystoeltje zelf zodat de stoel heel stabiel staat. Het stoeltje mag echter niet al te breed zijn, want dan gaat de baby hangen. Te smal is ook niet goed, want dan kan de baby zijn armpjes niet kwijt.

Bekleding wipstoeltjes

Je hebt wipstoeltjes met een plastic bekleding en met stoffen bekleding. Een wipstoeltje met stoffen bekleding is fijner voor de bay, want dat is warmer en zachter en plakt niet bij zweterig weer. Plastic bekleding is echter fijner voor de ouders, want dat is veel makkelijker schoon te maken.

Wipstoeltje met goede steun

De baby moet met een rechte rug in het wipstoeltje kunnen liggen. Een rechte verharde rugleuning is daarom belangrijk. Ook de benen hebben goede steun nodig, maar let op dat de beentjes niet op een stang liggen. De baby moet namelijk in het wipstoeltje kunnen trappelen zonder zich te bezeren.

Wipstoeltje met gordels

In een goed wipstoeltje zitten gordels zodat de baby er niet uit kan vallen. Deze gordels zijn gemaakt van zacht maar stevig materiaal dat niet snijdt. De gordels mogen niet bij de te hoog oksels of te laag bij de heupen zitten, maar daar tussenin.

Verstelbare wipstoeltjes

Een verstelbaar wipstoeltje kun je rechtop zetten. Dat is belangrijk als de baby groter wordt en zijn hoofdje op gaat tillen. Dan wil de baby graag om zich heen kijken en dat gaat het best als het wipstoeltje rechter wordt gezet zodat het kindje kan zitten.