Alles voor de baby
HOME » REIZEN » Buikdrager

Buikdragers

Van de verschillende soorten babydragers is de buikdrager het meest populair. Vooral bij de belangrijkste gebruiker, de baby zelf. Een buikdrager voldoet namelijk aan de behoefte van de baby aan geborgenheid en lichaamscontact. Bij een buikdrager ligt de baby onder het lopen dicht tegen je aan en dat geeft een sterk gevoel van contact. Buikdragers worden dan ook wel eens knuffelnestjes genoemd.

De buikdrager heb je in verschillende vormen. Als een draagzak of draadoek die tegen de buik geplaatst wordt (alleen geschikt voor kleine en dus lichte baby's) of als een soort zitje waarbij de baby met de rug tegen pappa of mamma aanzit. Bij deze laatste kun je ook zwaardere (oudere) baby's dragen.

3 way carriers

Diverse fabrikanten zoals Esprit en Hauck leveren een 3 way carrier. Deze draagzak kun je zowel op de buik als op de rug dragen. Ook deze babydrager kun je dus gebruiken als de baby te zwaar wordt voor een draagzak.

Een veilige buikdrager

Een veilige buikdrager heeft het GS-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat de baby veilig in de babydrager vervoerd kan worden.

De beste buikdragers

Veilige en goede buikdragers worden gemaakt door Baby Bjorn, Chicco, Hauck en Vaude.